Herculan MF + 2 NSL (New Soft Line)

Herculan MF NSL + 2 är ett punktelastiskt golv. Golvet består utav en gummimatta gjord utav återvunnet gummi. Gummimattan kan beställas i olika tjocklekar, allt från 3 mm till 12 mm. Tjockleken på mattan bestämmer dels vilken typ utav stötupptagning man vill ha men även egenskaper som vertikal deformation och bollstuds. Desto tjockare matta man väljer desto högre stötupptagningsförmåga får golvet, man upplever golvet som mjukare. Ovanpå appliceras ett antal flytande lager av poluretan. Tjockleken på den flytande massan är 2 mm.

Systemets fulla namn bestäms efter vilken tjocklek på matta man önskar, till exempel, väljer man en 12 mm tjock matta så heter systemet, Herculan MF 12 + 2 NSL. Där 12:an står för tjockleken av mattan och 2:an för tjockleken på den flytande polyuretanmassan.

Detta system rekommenderas för verksamheter som som består av övningar där utövaren ligger eller sitter på golvet. På grund av systemets tjocka matta så får man ett golv med hög stötupptagning och komfort. Till detta system så appliceras 2 mm polyuretanmassa för att bibehålla den mjuka komforten. Detta system ämnar sig för gruppträning och yoga där utvöarens egna vikt är det enda verktyget. För ett system med liknande egenskaper men med möjlighet till träning med till exempel skivstång eller kettle bells, se Herculan MF + 3 NSL, som är ett förstärkt system.

Rekommenderade system:

Herculan MF 10 + 2 NSL

Herculan MF 11 + 2 NSL

Herculan MF 12 + 2 NSL

Herculan MF + 2 NSL går att beställa med vilken tjocklek som helst, mellan 3-12 mm.